Workshop 7-10/6 2019

“Hva tar du bilder av?”
Hva, Hvordan og Hvorfor, - å tenke høyt om din egen fotografiske praksis

Denne workshopen vil hjelpe deg til å dykke dypere ned i ditt eget fotoprosjekt for å forstå ditt eget arbeid og prosess bedre. Vi vil ha fokus på å diskutere deltakernes prosjekter og gå gjennom praktiske metoder for å utvikle ideer og tanker som så kan brukes til å presentere eget arbeid til andre.

Workshopen er sentrert rundt en serie prosjektpresentasjoner med inviterte gjestefotografer som også vil se på og diskutere ditt arbeid med deg. Gjennom dine presentasjon av eget arbeid vil vi sammen se på i hvilken retning du kan ta prosjektet ditt videre og samtidig utvikle din egen arbeidsprosess.
I tillegg vil daglige hjemmeoppgaver åpne opp for nye tanker og ideer og foredrag om arbeidsmetode og fotofilosofi vil utvide måten du ser på eget arbeid for å løfte prosjektet ditt til neste nivå.

Workshopen er ledet av fotograf Stig Marlon Weston, fotokunstner, lærer og mentor.

Sted: CYAN studio, Jens Bjelkes gate 13, Oslo
Lærer: Stig Marlon Weston
Tid: 7.-10.juni

Gjeste foredrag av :
fotograf Ole Marius Jørgensen
fotograf Rebecca Shirin Jafari
fotograf Terje Abusdal

max 6 deltakere
kursavgift: 3500,-

Du må være igang med et fotoprosjekt du ønsker å vise og diskutere under workshopen. Alle deltakerne må ha med seg en fysisk printet portfolio med 10-20 bilder som de ønsker å få tilbakemelding på.

Påmelding etter å ha sendt inn 4 bilder og et par setninger om prosjektet du jobber med og egen fotobakgrunn til: stig@weston.no


Stig Marlon Weston er fotograf, fotokunstner og daglig leder ved CYAN studio. Han har over mange år utviklet et eget visuelt og filosofisk uttrykk og er opptatt av at et godt fotoprosjekt handler like mye om hvordan fotografiene lages og hva man tenker mens man lager dem, som om hva motivet er. Med en variert bakgrunn har han vært representert ved Høstutstillingen og stilt ut på Shoot Gallery i Oslo i tillegg i nedrivningstruede kunstnerkollektiv i Berlin og som prisvinnende fotograf i New York. Han er for tiden i gang med et eksperimentelt fotoprosjekt i Amazonas, som tar for seg det vitenskaplige blikket på naturen.

Ole Marius Jørgensen er aktiv kunstfotograf med en rekke utstillinger og representert av gallerier i Norge og i utlandet. Han har bakgrunn fra både film og foto og jobber med historieformidling og fortelling gjennom iscenesatte bilder med et tydelig filmatisk uttrykk. Ole Marius har god erfaring som veileder og rådgiver for fotografer og liker å diskutere både temaer som praktiske fotografiske grep rundt komposisjon og bruk av lys og mer kunstneriske tanker om bildeforståelse. Han stilte nylig ut ved fotomessen AIPAD i New York, med galleriet Momentum Fine Art.

Rebecca Shirin Jafari er frilans fotograf og kunstner. I arbeidet sitt fokuserer hun gjerne på prosjekter med utgangspunkt i familie og nære relasjoner. Bildene hennes har en balansert mellom følsom tilstedeværelse og en dokumentarisk reportasjepreget stil. Rebecca vant prisen for beste portfolio ved CYAN folio i 2018 og skal stille ut med som en del av Norwegian Journal of Photography ved Henie Onstad Kunstsenter høsten 2019.

Terje Abusdal er en kunstnerisk dokumentarfotograf med flere bokutgivelser og utstillinger bak seg. Han har blitt tildelt den prestisjefylte Leica Oskar Barnack Award, vunnet fagjuryens pris og publikumsprisen ved Nordic Dummy Award med forskjellige bokprosjekter og stilt ut ved både Sørlandsutstillingen og Østlandsutstillingen samme år. Terje strekker bruken av fotografiske teknikker i sin visualisering av dokumentariske temaer som ofte er knyttet til sted og identitet.